Over mij

Ik wist niet dat een goede ademhaling zoveel voor je doet

Begin 2019 ging het helemaal mis met mijn gezondheid. Ik had te veel en te lang in stressvolle omgevingen gewerkt. Voor langere tijd te weinig rust. En opeens stopte alles. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met uitvalsverschijnselen. Was onder behandeling voor overmatig snurken en slaapapneu. Na allerlei onderzoeken kon ik uiteindelijk weer naar huis. Met medicatie kon ik weer opstarten. Maar hoe nu verder?

Dit overkwam mij toen ik 53 was. Ik was zzp’er en de zaken gingen goed. Misschien te goed.

Door de Buteyko-therapie heb ik anders leren ademen

Natuurlijk was ik ontzettend geschrokken. Mijn lichaam gaf mij een heel duidelijk signaal: tot hier en niet verder. Met medicijnen kan je je gelukkig een stuk beter voelen, maar dat was voor mij niet de enige weg. Ik wilde zelf ook invloed hebben op hoe ik mij voelde. En dan vooral op hoe ik me beter kon voelen. Zo kwam ik terecht bij Buteyko. Tot dat moment had ik er nooit iets over gelezen of gehoord.
Voor ik eraan begon, kon ik me niet voorstellen dat deze therapie mij zo enorm kon helpen.
Mijn manier van ademhalen stond tijdens de behandelingen centraal. Door dit te veranderen, voelde ik mij echt een heel stuk beter. Dat gaat niet van het ene op andere moment. Toch is het de investering waard geweest.

Door de Buteyko-therapie zijn veel van mijn klachten minder of helemaal weg

Ik had al een tijd allerlei lichamelijke klachten die mij een signaal gaven. Druk op mijn borst, terwijl na onderzoek bleek dat mijn hart in orde was. Ook mijn longen waren prima. En ik had slaapapneu. Ik kon al bijna een masker laten aanmeten. En ik kwam erachter dat ik chronische hyperventilatie had.
Na het volgen van de therapie zijn mijn klachten voor het grootste deel verdwenen.

Zal ik jou leren hoe Buteyko werkt?

De Buteyko ademhalingstherapie heeft mij zo geïnspireerd en enthousiast gemaakt, dat ik de opleiding voor Buteyko-therapeut zelf ben gaan volgen. Nu kan ik jou zelf leren hoe je je ademhaling kunt veranderen. En daardoor van allerlei klachten af kunt komen. Je leest op deze website met welke klachten ik je kan helpen.